Nieuws

28 november 2022

Overwinningsfeest Marokko op het Mercatorplein

Na een overwinning van Marokko op België tijdens het WK 2022 stroomde het Mercatorplein op zondagmiddag 27 november vol met fans. Naar schatting vierden 500 mensen de overwinning.

24 november 2022

Heb jij het magazine over 100 jaar De Baarsjes al?

Op woensdag 23 november was de lancering van het magazine van Marie-Louise Boel en Luan Buleshkaj over hun De Baarsjes, onze prachtige buurt die dit jaar 100 jaar bestaat. Ook de lancering was feestelijk, Luan zorgde met zijn vrienden uit De Baarsjes voor een muzikale en theatrale avond. Wil je ook een magazine? Je kunt […]

18 november 2022

Magazine 100 jaar De Baarsjes

Het buurtmagazine over de verjaardag van Plan West is af! Het magazine is samengesteld door het Historisch Archief de Baarsjes met medewerking van curatoren Marie – Louise Boel en Luan Buleshkaj. De presentatie van het magazine is as woensdag 23 november van 19u t/m 22u in MidWest op de Cabralstraat 1. Marie- Louise: “Toen ik in […]

17 november 2022

Eerste Dirk op Mercatorplein heropend na verbouwing

De Dirk van den Broek op het Mercatorplein is woensdagochtend heropend na een verbouwing.

8 november 2022

Ben leest in De Rivier

Ter ere van 100 jaar OBA vertelden bibliotheekbezoekers over hun favoriete boek. In deze aflevering leest Ben voor uit De Rivier van Willem van Toorn.

5 oktober 2022

Start expo 100 jaar de Baarsjes: Feestzaal voor de arbeiders.

Sinds maandag 3 oktober staat de expo 100 jaar de Baarsjes: Feestzaal voor de arbeiders op het Mercatorplein en op de brug over de Admiralengracht.

26 september 2022

15 jarigen gezocht voor expo

Ilinca en Isha werken aan een foto- expositie: 15 jaar in de Baarsjes. Hiervoor zoeken ze 15 jarige buurtbewoners die willen vertellen waarom de Baarsjes hun buurt is. Wat er leuk aan is, en misschien minder leuk. Wat hun favoriete chill plek is in de buurt, en wat ze kunnen missen als kiespijn.

26 september 2022

100 jaar de Baarsjes in amsterdam.nl

De nieuwspublicatie van Amsterdam heeft geschreven over 100 jaar De Baarsjes. In het artikel is te lezen over de historie van De Baarsjes en is er aandacht voor de komende tentoonstellingen.

26 september 2022

Video: De Baarsjes 100 jaar op AT5

AT5 kwam naar de Baarsjes en sprak met historicus Ton Heijdra en met Dries Boussatta over het mooiste stadsdeel van Amsterdam. “Oud-West is nu het meest dichtbevolkte gebied van de stad, maar wie iets meer dan honderd jaar geleden naar die plek had gekeken zag iets heel anders. Honderd jaar geleden werd de toen geheel […]

22 september 2022

Opening Operatie Wonen in Amsterdam Museum

Wij zijn als vrijwilligers van het Historisch Archief de Baarsjes trots dat we mochten samenwerken met het Amsterdam Museum en nog drie andere kleine musea uit de stad voor de tentoonstelling Operatie Wonen. Vandaag is de feestelijke opening. En vanaf zondag 25 september te zien aan de Amstel.