Nieuws

22 januari 2023

Wil jij meedoen met het Historisch Archief?

De spiksplinternieuwe redactie van het Historisch Archief De Baarsjes (HAB) komt voor het eerst bij elkaar op 1 februari as. De eerste bijeenkomst zal een kennismaking zijn en we gaan een start maken voor een plan met daarin alle activiteiten voor het komende jaar. Vind jij het leuk om met ons mee te doen? Bijvoorbeeld […]

16 januari 2023

Oud-wielerkampioen Piet van Heusden overleden

Piet van Heusden, oud-wielerkampioen, is gisteren avond op 93 jarige leeftijd overleden. Van Heusden woonde zeventig jaar geleden aan het Mercatorplein en reed meerdere keren mee met de Ronde van de Orteliusstraat.

28 november 2022

Overwinningsfeest Marokko op het Mercatorplein

Na een overwinning van Marokko op België tijdens het WK 2022 stroomde het Mercatorplein op zondagmiddag 27 november vol met fans. Naar schatting vierden 500 mensen de overwinning.

24 november 2022

Heb jij het magazine over 100 jaar De Baarsjes al?

Op woensdag 23 november was de lancering van het magazine van Marie-Louise Boel en Luan Buleshkaj over hun De Baarsjes, onze prachtige buurt die dit jaar 100 jaar bestaat. Ook de lancering was feestelijk, Luan zorgde met zijn vrienden uit De Baarsjes voor een muzikale en theatrale avond. Wil je ook een magazine? Je kunt […]

18 november 2022

Magazine 100 jaar De Baarsjes

Het buurtmagazine over de verjaardag van Plan West is af! Het magazine is samengesteld door het Historisch Archief de Baarsjes met medewerking van curatoren Marie – Louise Boel en Luan Buleshkaj. De presentatie van het magazine is as woensdag 23 november van 19u t/m 22u in MidWest op de Cabralstraat 1. Marie- Louise: “Toen ik in […]

17 november 2022

Eerste Dirk op Mercatorplein heropend na verbouwing

De Dirk van den Broek op het Mercatorplein is woensdagochtend heropend na een verbouwing.

8 november 2022

Ben leest in De Rivier

Ter ere van 100 jaar OBA vertelden bibliotheekbezoekers over hun favoriete boek. In deze aflevering leest Ben voor uit De Rivier van Willem van Toorn.

5 oktober 2022

Start expo 100 jaar de Baarsjes: Feestzaal voor de arbeiders.

Sinds maandag 3 oktober staat de expo 100 jaar de Baarsjes: Feestzaal voor de arbeiders op het Mercatorplein en op de brug over de Admiralengracht.

26 september 2022

15 jarigen gezocht voor expo

Ilinca en Isha werken aan een foto- expositie: 15 jaar in de Baarsjes. Hiervoor zoeken ze 15 jarige buurtbewoners die willen vertellen waarom de Baarsjes hun buurt is. Wat er leuk aan is, en misschien minder leuk. Wat hun favoriete chill plek is in de buurt, en wat ze kunnen missen als kiespijn.

26 september 2022

100 jaar de Baarsjes in amsterdam.nl

De nieuwspublicatie van Amsterdam heeft geschreven over 100 jaar De Baarsjes. In het artikel is te lezen over de historie van De Baarsjes en is er aandacht voor de komende tentoonstellingen.