Heb jij een sterk verhaal over de Baarsjes?

18 juli 2022

De komende maanden vieren we het 100 jarig bestaan van de Baarsjes. Dat doen we door verhalen te vertellen. Bijvoorbeeld het verhaal van Willem van Toorn, geboren op de Postjesweg in 1935. In veel van zijn boeken en gedichten vertelt hij over zijn buurt. Toen nog Plan West genoemd. Over de Postjesweg en de middenstand. Over het Mercatorplein, het mooiste plein van de wereld. En over de Tweede Wereld Oorlog. De verhalen van Willem gaan over toen. Maar er zijn ook prachtige verhalen die minder lang geleden zijn. Over de tijd dat er nog een markt was op de Vespucci. Of toen de Spookrijders een optreden hadden op het podium op het Mercatorplein.

En ken jij het verhaal van Dries? Geboren en getogen op de Marco Polostraat. Hij leerde zijn vak op de pleintjes in de Baarsjes. Hij werd prof voetballer. Maar waarom werd hij uitgefloten tijdens zijn eerste interland voor Oranje?

Deze verhalen lees je binnenkort hier op deze website en op andere plekken in de buurt. We houden je op de hoogte waar precies.

Maar… heb jij dus een sterk verhaal. Of misschien wel een verdrietig verhaal of romantisch verhaal over jouw buurt de Baarsjes. En wil je dat delen met je buurtgenoten? Mail je verhaal naar [email protected]. Wij, Ben, Nico, Didi of Anita nemen dan contact met je op.