Agenda

Binnenkort

Nog niets, binnenkort meer!

De agenda is leeg

Dit deden we eerder

Wandeling met Gids: De Architectuur van Plan West

22 oktober, 2 november en 27 november

Loop mee met architectuurliefhebber Nico Kuyvenhoven door Plan West. Nico leerde de buurt en haar bewoners goed kennen als buurtwerker in de jaren 2007 t/m 2015.

Wandeling met Gids: De Baarsjes van Willem van Toorn

15 oktober, 21 oktober en 4 november

Willem van Toorn werd in 1935 geboren op de Postjesweg als zoon van een kleermaker uit de Betuwe. Hij schrijft verhalen, romans, essays en poëzie. In De Rivier (1999) beschrijft hij op liefdevolle wijze zijn jeugd tijdens de oorlogsjaren in Amsterdam West.

Wandeling met Gids: De Baarsjes van 1940-45

22 oktober, 29 oktober en 11 november

De Baarsjes heeft een rijk verzetsverleden. Ben Berndsen van het Historisch Archief de Baarsjes verzamelde de afgelopen jaren deze verhalen en speciaal voor de 100ste verjaardag van de Baarsjes heeft hij een bijzondere wandeling gemaakt.

Foto expo in de OBA Mercatorplein

t/m eind november

Het Historisch Archief de Baarsjes stelde een tentoonstelling samen over 100 jaar feest op en rond het Mercatorplein: Feestzaal voor de arbeiders. Deze 36 foto’s zijn t/m eind november te zien in OBA Mercatorplein.

Op het Mercatorplein expo: Feestzaal voor de arbeiders

3 oktober t/m zondag 30 oktober

Vanaf dinsdag 4 oktober t/m zondag 30 oktober is Feestzaal voor de arbeiders, een foto expositie over 100 jaar de Baarsjes te zien op het Mercatorplein. De foto expo op het Mercatorplein en in de OBA laat de feestelijke momenten door de jaren heen zien.

De Baarsjes in Amsterdam Museum

Vanaf eind september 2022 t/m maart 2023

Ons Historisch Archief de Baarsjes is een van de 23 buurtmusea van de stichting Museum om de Hoek. Vanaf eind september 2022 t/m maart 2023 maken we samen met het Van Eesteren Museum, het Borneo Architectuurcentrum en Museum Amsterdam Noord in drie zalen de expositie Operatie Wonen in het Amsterdam Museum aan de Amstel.