Vanaf eind september 2022 t/m maart 2023

De Baarsjes in Amsterdam Museum

Ons Historisch Archief de Baarsjes is een van de 23 buurtmusea van de stichting Museum om de Hoek. Vanaf eind september 2022 t/m maart 2023 maken we samen met het Van Eesteren Museum, het Borneo Architectuurcentrum en Museum Amsterdam Noord in drie zalen de expositie Operatie Wonen in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

In die periode delen wij samen met onze buurtnetwerken, lokale kunstenaars en bevlogen bewoners hun verhalen en objecten over Amsterdam. Tot 2025 is Collecting the City van het Amsterdam Museum dé plek waar we onze levendige stad ‘verzamelen’ en presenteren, in samenwerking met verschillende partijen en groepen in de stad.

Collecting the city, Amsterdam Museum. Foto door Monique Vermeulen, Amsterdam Museum

De tentoonstelling opent op 25 september en is onderdeel van het project Collecting the City. Dit project ‘verzamelt’ en presenteert het Amsterdam Museum samen met gemeenschappen, particulieren en instellingen uit Amsterdam de verhalen en objecten van de stad van nu.

Operatie Wonen is te bezoeken van 25 september 2022 t/m 21 mei 2023 in het Amsterdam Museum aan de Amstel. Tegelijk met de Operatie Wonen zijn ook de 30 jaar Bijlmervliegramp – Herdenken in Generaties en Ode aan Zubrowka, de Muze van Club RoXY tentoonstellingen te bezoeken.


Tickets en Info

Locatie
Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, in de Hermitage Amsterdam)

Openingstijden
Vanaf 25 september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tickets en Info

De foto’s op deze pagina zijn met dank aan Monique Vermeulen, Amsterdam Museum