100 Jaar de Baarsjes

De Baarsjes, of eigenlijk Plan West, viert in 2022 haar 100e verjaardag! En dat gaan we vieren. Op heel veel verschillende manieren.

De expositie Operatie Wonen vind je t/m mei 2023 in het Amsterdam Museum als onderdeel van het Collecting the City programma in samenwerking met Stichting Museum om de Hoek.

De Baarsjes in Amsterdam Museum

Vanaf eind september 2022 t/m maart 2023

Ons Historisch Archief de Baarsjes is een van de 23 buurtmusea van de stichting Museum om de Hoek. Vanaf eind september 2022 t/m maart 2023 maken we samen met het Van Eesteren Museum, het Borneo Architectuurcentrum en Museum Amsterdam Noord in drie zalen de expositie Operatie Wonen in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

Van 4 t/m 30 oktober staat de XL foto expositie met de highlights van “Feestzaal voor arbeiders” op het Mercatorplein. Met verhalen over toen en wandelingen voor het nu.

Op het Mercatorplein expo: Feestzaal voor de arbeiders

3 oktober t/m zondag 30 oktober

Vanaf dinsdag 4 oktober t/m zondag 30 oktober is Feestzaal voor de arbeiders, een foto expositie over 100 jaar de Baarsjes te zien op het Mercatorplein. De foto expo op het Mercatorplein en in de OBA laat de feestelijke momenten door de jaren heen zien.

In samenwerking met de OBA Mercatorplein heeft het Historisch Archief een uitgebreide tentoonstelling gemaakt over 100 jaar feest op en rond het Mercatorplein, bestaande uit 36 foto’s. Deze is te zien t/m 30 november 2022.

Foto expo in de OBA Mercatorplein

t/m eind november

Het Historisch Archief de Baarsjes stelde een tentoonstelling samen over 100 jaar feest op en rond het Mercatorplein: Feestzaal voor de arbeiders. Deze 36 foto’s zijn t/m eind november te zien in OBA Mercatorplein.

We zijn de leukste cadeau’s aan het verzamelen voor onze HAB webshop. Hier vind je na de zomer de vetste hoodies, goodie bags en fotoprints uit jouw buurt.