Laatste kans om de tentoonstelling Operatie Wonen te bezoeken

8 januari 2024

Wanneer: woensdag 10 en 17 januari van 15-17 uur en zaterdag 13 en 20 januari van 11-13 uur.
Toegang: gratis met Museumkaart of na reservering via ons
Aanmelden: stuur een mail naar [email protected]

De tentoonstelling Operatie Wonen blikt terug op een eeuw wonen in Amsterdam vanuit een hedendaags perspectief. Aan de hand van de ontwikkeling van vier wijken laten we zien hoe de stad zich heeft ontwikkeld. We verkennen de rol van plannenmakers en bewoners en zien hoe ambities botsen op de realiteit. We trekken deze lijn door naar de huidige wooncrisis en op zoek naar oplossingen geven we het woord aan bewoners, activisten en deskundigen. Ook de bezoeker wordt uitgedaagd om mee te denken: hoe wil ik wonen, hoe kan ik wonen?

Bezoek de tentoonstelling samen met de makers

Bastiaan Vlierboom en Corinne Schrauwen hebben namens het Borneo Architectuur Centrum bijgedragen aan de tentoonstelling en nodigen je uit om deze samen met hen te bezoeken en van gedachten te wisselen over het verleden en de toekomst van het wonen in Amsterdam en Nederland. Ben je erbij?

Een co-productie tussen Amsterdam Museum en Museum om de Hoek

De tentoonstelling is tot stand gekomen in co-productie tussen het Amsterdam Museum en 4 partners van Museum om de Hoek: Museum Amsterdam Noord, Historisch Archief de Baarsjes, Van Eesteren Museum en Borneo Architectuur Centrum.

Locatie: Het Borneo Architectuur Centrum

Het Borneo Architectuur Centrum (BAC) is in het Oostelijk Havengebied de centrale ontmoetingsplaats voor toeristen en bewoners, werkenden en studenten, scholen en andere geïnteresseerden. Het BAC geeft informatie, workshops, lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen over architectuur en stedenbouw.

Bezoekadres: R.J.H. Fortuynplein 4, 1019 WL Amsterdam