Dries Boussatta en Luan Buleshkaj zijn beide geboren en getogen in de Baarsjes. De liefde voor voetbal hebben ze ook gemeen. Met de bal aan de voet en hun vriendjes aan hun zijde voetbalden ze van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Dries favoriete voetbalveldje was Balboaplein, waar ook Ruud Gullit en Frank Rijkaard hun eerste trucs oefenden. Hij werd profvoetballer en zijn talent bracht hem tot het Oranje Elftal.

Luan zag zichzelf ook t liefst als profvoetballer maar, liet de bal liggen en pakte de pen op voor zijn carrière. Hij is schrijver, dichter, rapper, theatermaker. Hij stond afgelopen zomer o.a. in de theaters met de voorstelling Godenzonen over Ajax.

Ontdek de beste voetbalpleintjes met Dries en Luan

Dries en Luan vertellen over hun buurt, en de beste pleintjes om een balletje te trappen. Luister en dwaal op het ritme van Luans spokenword door de wijk. Ontdek de beste voetbalpleintjes en ….misschien kom je ze daar wel een keer tegen.

Volg de route via Google Maps

B. Balboaplein

Dries Boussatta: “Sinds ik kan lopen is dit mijn vaste plek. Voor school voetballen op het Balboaplein, tijdens school in de pauze voetballen en na school voetballen. Tot de buitenverlichting aan ging en dan was het naar huis

C. Rembrandtpark

D. Corantijnplein

Luan Buleshkaj: “Voetballen op het Corantijnplein was het mooiste moment van de dag. Tijdens zomerse dagen zwoegden wij van zonsop- tot zonsondergang. We lieten onze voeten spreken dus het liep nooit uit de hand. Milton droeg elke dag zijn rood/witte trainingspak zodat iedereen zag dat ie bij Ajax speelde


English Translation