Het programma ‘Oranje Loper’ van de gemeente Amsterdam vernieuwt de komende jaren de Nieuwezijds Voorburgwal en de straten en 9 vaste bruggen van Raadhuisstraat tot Mercatorplein. De bruggen zijn meer dan 100 jaar oud en in slechte staat. Het verkeer wordt steeds zwaarder. En onze straten steeds drukker. We maken de bruggen weer sterk. Met nieuwe palen en een compleet nieuwe binnenkant. De monumentale buitenkant knappen we op en blijft eruit zien zoals nu.

Ondernemers Jan Evertsenstraat: “Het is hard nodig dat de brug en de straat de komende jaren worden opgeknapt. Als ondernemers kijken we natuurlijk uit naar het moment dat de werkzaamheden klaar zijn. De overlast van dit soort werkzaamheden is nooit leuk, maar we werken met iedereen samen om onze straat tijdens deze periode bereikbaar en leefbaar te houden. Bijvoorbeeld door deze expositie hier en op het Mercatorplein. Ook de ‘bruggenwandeling’ en alle activiteiten voor de 100e verjaardag van De Baarsjes is in samenwerking met de gemeente Amsterdam en het stadsdeel West tot stand gekomen”.

Als de bruggen worden aangepakt, worden ook meteen de straten beter ingericht. Met meer ruimte voor voetgangers, fietsers, de tram en gezond en sterk groen. De werkzaamheden vragen veel van de Amsterdammers van nu maar zijn nodig om het gebied ook voor de Amsterdammers van de toekomst veilig, leefbaar en toegankelijk te houden.

Meer informatie: amsterdam.nl/oranjeloper

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download de BouwApp, zoek op ‘Oranje Loper’ en volg onze projecten.


English Translation