Groet uit New Orleans: Max Winkeler

Mijn naam is Max Winkeler.
Ik woon sinds 1978 in New Orleans in de USA, maar ben geboren in Nederland in 1931 in Rijswijk (Z.-H.).
In 1936 verhuisde mijn moeder met 5 kinderen naar Amsterdam nadat mijn vader gestorven was. Wij woonden toen op de hoek van de Filip van Almondestraat en de Witte de Withstraat boven de melkwinkel De Beemster. Op de hoek er tegenover was een banketwinkel: Hespe.

In 1940 verhuisden we naar de Pieter van der Doesstraat 31-2 hoog.
Ik heb op de St. Leoschool gezeten (Cornelis Dirckzstraat) en ben daarna naar het Ignatiuscollege gegaan. Tot aan mijn trouwen in 1960 heb ik in de Pieter van der Doesstraat gewoond. Daarna hebben we tot 1978 in Soest gewoond.

Wij komen nog elk jaar naar Nederland op familie bezoek en een paar jaar geleden ben ik weer eens door de Pieter v.d. Doesstraat gewandeld en heb zelfs met Mimi Mordhorst gesproken die ik nog kende van mijn tijd daar.

Mijn vrouw heeft in de Chasséstraat gewoond vanaf haar geboorte tot aan ons trouwen. Je kunt je dus voorstellen dat de foto’s op de website voor ons ontzettend veel herinneringen opwekken. Al hoewel er wel veel veranderd is, herkennen we de meeste straten toch nog.

Onlangs heb ik via "Schoolbank" contact gekregen met een klasgenoot van de eerste klas Lagere School (St. Leoschool). Die had nog een klassefoto en langzamerhand zijn we achter praktisch alle namen gekomen en hebben zelfs weer meer kontakten gemaakt zelfs met een jongen die nu in Canada woont. Mijn contactpersoon woont sinds onze schooljaren nog steeds op de Admiralengracht 213 hs (Ruud Donjacour) en we e-mailen nu regelmatig.

Vriendelijk groetend,

Max Winkeler.

        


Historisch Archief De Baarsjes