Van Spilbergenstraat periode 1963-1969 door Soraya van Sitteren (2009)

Hallo mijn naam is Soraya van Sitteren,

Ik heb vanaf 1963 tot 1969 in de van Spilbergenstraat nr. 126 gewoond samen met mijn moeder Carin, vader Willem en mijn zusjes Yolanda, Pelita en Diana. Ik heb hele leuke herinneringen aan de straat vooral aan de liefdevolle sfeer en gezelligheid.

Ik ben eigenlijk op zoek naar iemand die OME PIET en TANTE NIESJE heeft gekend, ze hadden een poedeltje met 3 POOTJES die STROPPIE heette. Volgens mij heeft ome Piet vroeger in de muziek gezeten en volgens mij kwam tante Niesje uit Duitsland. Hij was een beetje gezette niet erg lange vijfenvijftiger of ouder, en zij een klein tenger vrouwtje met zwart opgestoken haar - een dametje.

Als kind kwam ik bij hun over de vloer en dronk kopjes thee met ze, tante Niesje gaf mij dametjesles wat inhield hoe je moest lopen, kijken, je kopje vasthouden etc. en ik speelde met Stroppie en we deden spelletjes.

Met ome Piet ging ik op het balkon meeuwen voeren die al vliegend het brood uit je hand aten, ik werd bedolven onder de aandacht wat ik heerlijk vond, komende uit een gezin met 4 kinderen is het leuk als je voor andere mensen dan speciaal bent.

Wat ik graag wil weten is hoe ze van hun achternaam heten en of iemand een foto van ze heeft of familie kent. Ze zijn natuurlijk al lang overleden maar met meer gegevens kan ik op zoek gaan naar familie van hun, wat dan ook alle informatie is welkom. Ik weet ook niet op welk nummer ze woonden maar ze woonden richting het kruideniertje op de hoek, volgens mij op twee hoog. Ik was 6 jaar dus het is een beetje vaag. Ik hoop dat iemand wat weet.

Lieve groet aan alle mensen van de van Spilbergenstraat periode 1963-1969.

Soraya van Sitteren
an-blok@t-online.de
(Ik woon met mijn man in Duitsland vandaar.)

        


Historisch Archief De Baarsjes