Mercatorstraat door Carla Dekker Zwaneveld (2008)

Ik werd geboren in de Mercatorstraat als Carla Zwaneveld en woonde met mijn moeder op de bovenste verdieping van de toren bij de dansschool.

Ik weet nog dat we soms geen water hadden, dat we op de Westerklok konden kijken en dat de familie op koninginnendag op ons balkonnetje naar het vuurwerk boven de Sloterplas kwamen kijken. Boven op het platte dak had mijn opa nog duiven, als het stormde gingen we īs nachts naar beneden naar mijn opa en oma die in de Mercatorstraat op nr. 7 woonden. Op een dag kwam ik uit school en stond er een groot hek om de toren heen (even vergeten te melden), de toren werd afgebroken en wij trokken bij opa en oma in.

Ik weet nog wat namen uit de buurt: Mevr. Vos, de familie Gerber, de familie Schilder, de familie Bosklopper naast ons met hun kinderen Anneke, Peter, Liesje en Eddie, de familie van Setten en de familie van Spellen, familie Rozeboom met kleinzoon Robbie, de familie Stek en de familie Jansen die aan wielrennen deden (lees Harry Jansen).

Ik weet nog dat er op het Mercatorplein een mooi plantsoen was, als mijn ouders later niet waren verhuisd was ik daar nooit weggegaan...maar ja, nu woon ik al 36 jaar buiten de stad.

Met vriendelijke groeten,

Carla Dekker Zwaneveld.
car_dek@hotmail.com

        


Historisch Archief De Baarsjes