Diverse oude foto's uit De BaarsjesOrteliusstraat 1932.Voetbalvereniging Argus, foto genomen aan de achterzijde van de Orteliusstraat, 1932.Voetbalvereniging Argus, foto genomen aan de achterzijde van de Orteliusstraat, 1932.
(Foto's ingezonden door dhr. Frits Klein Egelink)Hier nog een plaatje uit 1945. "Versierde spullen in verband met het bevrijdingsfeest ".
Hudsonstraat 23. Op de foto staat met autoped Antoontje Strikker (zijn vader was timmerman).
Het meisje met het hondje is Elly Vloeimans, mijn zus. Het hondje hadden wij van een oom gekregen. Die oom woonde in de oorlog op Krommeniedijk en is toen meegenomen door de Duitsers om in Duitsland te werken. Toen hij als een van de weinigen ongedeerd terug kwam, nam hij bij zijn eerste bezoek aan Amsterdam voor ons een hondje mee. De jongen met die prachtig versierde hoepel ben ik (zei de gek). De hoepel leverde mij nog wel een prijs op. Ik kreeg bij de prijsuitreiking een zak havermout!!!!
(Foto ingezonden door dhr. Peter Vloeimans, Heemskerk)Bevrijdingsdag Witte de Withstraat ter hoogte van nr. 124, 1945.
(Foto beschikbaar gesteld door de familie Wolters)Thea Kip, Lidy Weber, Fred Fels en Rob Postuma als klaarover op de Witte de Withstraat, 1954-1955.
(Foto ingezonden door Thea Visser-Kip)Jongenskoor 'Cantemus Domino' van de Chassékerk met als dirigent Harry Bauer en organist (de later welbekende) Bernard Bartelink.
De foto is genomen 13 juli 1954, Wij woonden van ongeveer 1940 tot 1956 op de Admiralengracht 77-1 hoog.
(Foto en tekst door Ton Simis, Australië)Van Speijkstraat, 1954.
Eerste heilige Communie dag voor Richard Rijkers, Martin Harte en Herman Schreurs.
(Foto beschikbaar gesteld door de heer Bill Scheurs)Speeltuin Mercator, waarschijnlijk 1961.
Speeltuin Mercator had in die tijd de heer Wafelbakker als oppasser. Op de foto zit Henk van der Liet in het midden.
(Foto beschikbaar gesteld door mw. Annie van der Liet-Olivier)Van Spilbergenstraat. Thea Kip en Gerda Blom samen op de fiets om een weekend weg te gaan met de fiets. (1959)Van Spilbergenstraat. Wim Rus, Lida Kip met Keesje Poldermans, Emmy Cats en Thea Kip staan samen te praten zoals dat vroeger ging. (1962)
(Foto's ingezonden door Thea Visser-Kip)


        


Historisch Archief De Baarsjes