Admiralen Regatta, 21 juni 1997

Zaterdag 21 juni was het zover. Toen werd het startschot gegeven voor de Admiralen-Regatta op de Admiralengracht. 'Regatta' betekent zeilwedstrijd. In de wedstrijd deden geen zeilboten mee maar zelfgemaakte vlotten. Die vlotten waren gemaakt van hout, autobanden, piepschuim enzovoorts. Het snelste vaartuig won de wedstrijdbeker. Andere prijzen waren te winnen voor het meest originele vlot. De deelnmers moesten een parcours afleggen van 2 x 200 meter en mochten geen motoren gebruiken om zich voort te bewegen. Met spierkracht of natuurlijke hulpbronnen moest men de finish bereiken. Plakker en Co (een groep wildplakkers) nam het op tegen de Reinigingspolitie. De PvdA streden om de eer samen met GroenLinks. Leerlingen van de Joop Westerweelschool zouden van zich laten horen en zien. Ook zouden kroegen en buurtbewoners de strijd aanbinden tijdens dit spektakel.

Het Reddings Team Amsterdam zorgde voor de veiligheid in het water en op de kade. Politie, stadswachten en de organisatie zorgden voor veiligheid op en rond het terrein. Dec wedstrijd vond plaats in de Admiralengracht tussen de Jan Evertsenstraat en het kippebruggetje. Langs de wal werd een tribune gebouwd waar 250 toeschouwers en belangstellenden konden plaatsnemen om dit evenement in ogenschouw te nemen.